Zöldség

HACCP

 

HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points), kockázatelemzés, szabályozás az élelmiszert fogyasztó védelmében

 

BRC

 

BRC (British Retailer Consortium), HACCP-n és az ISO 9001-en alapuló élelmiszerbiztonsági rendszer

 

 

IFS

 

IFS (International Food Standard), HACCP-n alapuló rendszer és az ISO 9001-en alapuló élelmiszerbiztonsági rendszer

 

 

GMP+

 

GMP+, Jó Mezőgazdasági Gyakorlat kialakításával induló, termesztéstechnológiára is kiterjedő HACCP-n alapuló rendszer, nyomonkövetéssel kiegészítve, takarmányelőállításra

 

 

GlobalGAP

 

GlobalGAP, Jó Mezőgazdasági Gyakorlat kialakításával induló, termesztéstechnológiára is kiterjedő HACCP-n alapuló rendszer, nyomonkövetéssel kiegészítve, zöldség-, gyümölcs termesztésre, mezőgazdasági termékek előállítására

 

 

ISO 22 000

 

Az új ISO 22000 az egyetlen élelmiszeripari szabvány, amely nemzetközileg elfogadott, tanúsítható, és alkalmas az élelmiszeripari elosztási lánc minden közvetett, vagy közvetlen résztvevője számára, alkalmazható a mezőgazdasági termelőktől az élelmiszer-előállítókig, az állattenyésztőktől a nagy- és kiskereskedelmi egységekig, valamint a csomagolóanyag-gyártóktól a szállító- és takarító szolgáltatókig, országtól és terméktől függetlenül.