Élelmiszerbiztonság
HACCP
HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points), kockázatelemzés, szabályozás az élelmiszert fogyasztó védelmében
BRC
BRC (British Retailer Consortium), HACCP-n és az ISO 9001-en alapuló élelmiszerbiztonsági rendszer
IFS
IFS (International Food Standard), HACCP-n alapuló rendszer és az ISO 9001-en alapuló élelmiszerbiztonsági rendszer
GMP+
GMP+, Jó Mezőgazdasági Gyakorlat kialakításával induló, termesztéstechnológiára is kiterjedő HACCP-n alapuló rendszer, nyomonkövetéssel kiegészítve, takarmányelőállításra
GlobalGAP
GlobalGAP, Jó Mezőgazdasági Gyakorlat kialakításával induló, termesztéstechnológiára is kiterjedő HACCP-n alapuló rendszer, nyomonkövetéssel kiegészítve, zöldség-, gyümölcs termesztésre, mezőgazdasági termékek előállítására
ISO 22 000
Az új ISO 22000 az egyetlen élelmiszeripari szabvány, amely nemzetközileg elfogadott, tanúsítható, és alkalmas az élelmiszeripari elosztási lánc minden közvetett, vagy közvetlen résztvevője számára, alkalmazható a mezőgazdasági termelőktől az élelmiszer-előállítókig, az állattenyésztőktől a nagy- és kiskereskedelmi egységekig, valamint a csomagolóanyag-gyártóktól a szállító- és takarító szolgáltatókig, országtól és terméktől függetlenül.